top of page

Between stimulus and response, there is space. In the space there is the power to choose our response. In our response lies our growth and our freedom ~ Victor Frankl

TRAINING & Coaching

Jij en jouw unieke pad

Waar je van je persoonlijke pad afdwaalt, geeft je hart je een seintje: je voelt je niet prettig. Een signaal van je lichaam om bij te sturen. Wat is het dat jij nodig hebt, hoe ziet het eruit en hoe voelt het als je dat helemaal zou ontvangen? Wat geeft jou blije energie, expansie, ruimte? Kun je jezelf toestemming geven om dat te volgen, jouw unieke stroom? Voel je de moed om helemaal jou te zijn, in al je kleuren en geuren? Ik ont-moet je graag. 

Bewustzijn en experimenteren met gedrag

 

Communiceren en interacteren kunnen best lastig en uitdagend zijn. Met al onze rugzakjes en vaak onbewust aangeleerde gedragspatronen. Het is eigenlijk een wonder dat het ook goed gaat. Bewustwording is een eerste stap naar verandering. Als je ziet wat je doet, begrijpt waarom en dit accepteert, dan kun je in liefde kiezen het anders te doen en dit gaan uitproberen.

 

Dit wordt ook wel bewust antwoorden of acteren genoemd (responsability= the ability to respond). In plaats van automatisch reageren op een situatie (react).

 

Er zitten twee aspecten in trainingen & (wandel)coaching: Een deel bewustwording, door spiegels van anderen en introspectie, inzicht in waar je gedrag vandaan komt. En een deel ander is nieuw gedrag uitproberen en oefenen, je comfortzone stretchen. Als dit in een veilige omgeving gebeurt, kan groei plaatsvinden.

 

Ervaring

Mijn ervaring, achtergrond, opleiding en expertise ligt op het gebied van: verbinding, persoonlijk leiderschap, interactie, communicatie, train de trainer trainingen. Dit is ook wat ik het liefste doe en breng. 

 

Tools die voor mij waardevol zijn en waar ik graag mee werk zijn: vertragen, bewegen, delen, spelen en waarderen.

Kaders die ik handig vind en die ik meeneem in mijn leven en werk zijn: Psychologie, TA (Transactionele Analyse), mindfulness en tantra (ademwerk, meditatie en zelfonderzoek), Theory U, systemisch werk (opstellingen), innerlijk kindwerk en lichaamswerk.

 

Kwaliteiten die ik inzet zijn: aanwezig zijn, inleving en begrip, helder denken en zuiver voelen. En mijn eigen persoonlijke en professionele rugzakje, o.a. bij trainersbureau Van Harte & Lingsma, Alfabeeld organisatieontwikkeling en stichting FC de Krachtpatsers.

Samenwerkingen

Ik werk het liefst samen.

Dat doe ik momenteel met en bij: 

* School voor Vrouwelijk Leiderschap: Opleiding, training, coaching, therapie, vrouwencirkels en massage. 

* FC de Krachtpatsers: Trainingen zelfinzicht en verbinding op middelbare scholen, bekrachtiging van leerlingen en hun systeem van docenten en ouders.

* Meisjes van het compliment: Positieve aandacht en liefde verspreiden, o.a. voor bedrijven, op borrels en partijen.

* Interim Valley: Live Your Potentieel coach voor gedetacheerden in de financiële en compliance sector.

* Nationaal Watertraineeship: Training en coaching aan jong potentials in de water-, bodem- & energie sector.

* Challenge day Nederland: Over de streep, Be the change en Living the change workshops.

En voorheen met: 

* Breekjaar: Een tussenjaar persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en zelfinzicht voor jongeren tussen 16 en 24 jaar.

* Eigen Kracht boek: Lessen eigen kracht en invloed aan kinderen op basisscholen in Amsterdam. 

* adPontis: Ontwikkeling van mensen, teams en organisaties (o.a. AkzoNobel, Dekamarkt, Vopak).

* De onderwijstafel: Emotionele veiligheid in het onderwijs. 

* 7 days retreat: De reis naar jouw hart, retraite op Ibiza, maart 2018; en oktober 2018 in zuid Spanje.

* ALIGHTcareers: Je life purpose ontdekken en leven. Vind jouw plek in je werk en je unieke gave aan de wereld. 

* Aliantis: 'De Werkwandeling', stressreductie- & mindfulnesstraining via wandelcoaching.

NWT-logo.jpg
tempeltrainingen-logo-300.png
IV.png

Visie 

Aanraking....

“Wat een perfecte, fijne, diepgaande, rakende training was dat. Heel speciaal. Ik wil je nog bedanken dat je dat hebt gecreëerd. Het heeft me echt geholpen verder te komen waar ik vast zat.”

 

Maaike Rijken - over de workshop Theory U

"Ik heb Chantal leren kennen als een warme en indrukwekkende persoonlijkheid. De betrokkenheid bij haar werk en bovenal bij de mensen waarmee ze werkt maken dat ze - in combinatie met haar enthousiasme - er in slaagt om mensen zichzelf te laten zien en zichzelf weer in beweging te krijgen!"

 

Joep C. de Jong - directeur JLS (daarvoor Van Harte & Lingsma) 

FC de Krachtpatsers versus tijgermoeders bij VPRO Tegenlicht, 2010

FC de Krachtpatsers door een mentor op Schaersvoorde, 2015

bottom of page